+48 91 462 23 23
biuro@s-und-s.pl
Produkty
Filtry celulozowe
Filtry jakościowe
Filtry ilościowe
Filtry szklane i kwarcowe
Filtry membranowe
Filtry strzykawkowe
Filtry kapsułowe
Lejki filtracyjne i zestawy
Jednostki filtracyjne
Podłoża w ampułkach
Filtry wirówkowe
Mikropłytki filtracyjne
Produkty laboratoryjne
Gilzy
Immunodiagnostyka
Produkty specjalne
Aplikacje
Środowisko
Monitoring powietrza
Monitoring wody
Analizy gleby
Żywność i napoje
Produkcja bioetanolu
Analizy browarnicze
Przemysł
Przemysł cukrowniczy
Analizy cementu
Przemysł wydobywczy
Analizy mikrobiologiczne
Farmacja i biotechnologia
Analizy HPLC
Filtracja tangencjalna
Testy uwalniania
Filtracja laboratoryjna
Analiza mikroplastiku
Filtracja membranowa
Wsparcie
e-Katalog
Whatman™ Filter Selector
Metody i normy Whatman™
Jak dobrać filtr Whatman™
Biblioteka
Nasza firma
Jak zamawiać?
Zrównoważony rozwój
Covid-19
Historia
Kontakt
Polityka prywatności
News
Standard OIV
Organisation Internationale de la Vigne et du Vin
Metoda
Nazwa metody
Typ próbki
Technika analityczna
Polecany produkt
OIV-AS312-07
Metoda oznaczania stosunku izotopów 13C/12C glicerolu w winach metodą chromatografii gazowej ze spalaniem lub wysokosprawnej chromatografii cieczowej sprzężonej z izotopową spektrometrią mas (GC-C-IRMS lub HPLCIRMS); metoda typu IV
Wino
GC; HPLC
Puradisc H-PTFE 0.45µm
Puradisc PVDF 0.45µm
Vacuguard
RC55 RC 0.45µm
OIV-MA-AS2-08
Zmętnienie wina; metoda typu IV
Wino
Analiza nefelometryczna
CN 0.1µm membrany
Vacuguard
OIV-MA-AS2-12
Metoda oznaczania stosunku izotopów 18O/16O wody w winach i moszczu; metoda typu II
Wino
IRMS
OE66 CA 0.2µm
RC58 RC 0.2µm
Vacuguard
OIV-MA-AS311-01A
Substancje redukujące; metoda typu IV
Wino
-
Grade 2
Grade 2V
Grade 597
Grade 597 1/2
OIV-MA-AS311-03
Oznaczanie cukrów w winie metodą HPLC; metoda typu II
Wino
HPLC
RC55 RC 0.45µm;
CN 0.45µm membrany
Vacuguard
OIV-MA-AS311-04
Stabilizacja moszczu w celu wykrywania dodatku sacharozy
Wino
HPLC/TLC
Puradisc H-PTFE 0.45µm
Puradisc PVDF 0.45µm
Vacuguard
RC55 RC 0.45µm
OIV-MA-AS311-07
Połączone oznaczanie zawartości glukozy i fruktozy w winach metodą różnicową ph-metryczną; metoda typu III
Wino
pH-metria
Grade 2
Grade 2V
Grade 597
Grade 597 1/2
OIV-MA-AS311-08
Oznaczanie całkowitej zawartości glukozy; fruktozy i sacharozy w winach metodą ph-metrii różnicowej; metoda typu IV
Wino
pH-metria
Grade 2
Grade 2V
Grade 597
Grade 597 1/2
OIV-MA-AS312-01A
Objętościowa zawartość alkoholu; metoda typu I
Wino
Densymetria
Grade 2
Grade 2V
Grade 597
Grade 597 1/2
OIV-MA-AS312-03B
Metanol; metoda typu IV
Wino
-
RC55 RC 0.45µm
Vacuguard
OIV-MA-AS312-04
Glicerol i 2;3-butanodiol; metoda typu IV
Wino
Spektrometria
Grade 2V
Grade 597 1/2
OIV-MA-AS313-04
Kwasy organiczne; metoda typu IV
Wino
HPLC
RC55 RC 0.45µm;
CN 0.45µm membrany
Vacuguard
OIV-MA-AS313-09
Kwas cytrynowy; metoda enzymatyczna typu II
Wino
Spektrometria
Grade 2V
Grade 597 1/2
OIV-MA-AS313-13A
Kwas L-askorbinowy; metoda typu IV
Wino
Fluorometria
Grade 2
Grade 2V
Grade 597
Grade 597 1/2
OIV-MA-AS313-16
Oznaczanie kwasów organicznych i anionów mineralnych w winach metodą chromatografii jonowymienną; metoda typu IV
Wino
IC
Puradisc PES 0.45µm
OIV-MA-AS313-17
Oznaczanie kwasu szikimowego w winie metodą HPLC i detekcją UV; metoda typu II
Wino
HPLC
Puradisc H-PTFE 0.45µm
Puradisc PVDF 0.45µm
Vacuguard
RC55 RC 0.45µm
OIV-MA-AS313-19
Oznaczanie głównych kwasów organicznych i siarczanów w winach metodą elektroforezy kapilarnej; metoda typu II dla kwasów organicznych; metoda typu III dla siarczanów
Wino
Elektroforeza kapilarna
RC55 RC 0.45µm;
CN 0.45µm membrany
Vacuguard
OIV-MA-AS313-20
Oznaczanie zawartości kwasu sorbowego; benzoesowego i salicylowego w winie metodą wysokosprawnej chromatografii cieczowej; metoda typu IV
Wino
HPLC
Puradisc H-PTFE 0.45µm
Puradisc PVDF 0.45µm
Vacuguard
RC55 RC 0.45µm
OIV-MA-AS313-22
Równoczesne oznaczanie kwasu L-askorbinowego i kwasu D-izoaskorbinowego (kwasu erytrobowego) w winie metodą HPLC i detekcji UV; metoda typu II
Wino
HPLC
Puradisc H-PTFE 0.45µm
Puradisc PVDF 0.45µm
Vacuguard
RC58 RC 0.2µm
OIV-MA-AS315-01
Aldehyd octowy; metoda typu IV
Wino
Spektrometria
Grade 2
Grade 2V
Grade 5
Grade 5V
OIV-MA-AS315-05A
Hydroksymetylofurfural (HMF); metoda typu IV
Wino
Kalorymetria
Grade 2
Grade 2V
Grade 597
Grade 597 1/2
OIV-MA-AS315-07B
Badanie sztucznych substancji słodzących; metoda typu IV
Wino
-
Grade 2
Grade 2V
Grade 597
Grade 597 1/2
OIV-MA-AS315-10
Pomiar ochratoksyny A w winie po przejściu przez kolumnę immunoafektywną i HLPC z detekcją fluorescencyjną; metoda typu II
Wino
HPLC
GF/A
Vacuguard
RC55 RC 0.45µm
OIV-MA-AS315-11
Oznaczanie metodą HPLC dziewięciu głównych antocyjanów w winie czerwonym i różowym; metoda typu II
Wino
HPLC
Puradisc H-PTFE 0.45µm
Puradisc PVDF 0.45µm
Vacuguard
RC55 RC 0.45µm
OIV-MA-AS315-18
Analiza amin biogennych w moszczu i winach metodą HPLC; metoda typu II
Wino
HPLC
RC55 RC 0.45µm;
CN 0.45µm membrany
Vacuguard
OIV-MA-AS315-24
Oznaczanie lizozymu w winie metodą wysokosprawnej elektroforezy kapilarnej; metoda typu IV
Wino
Elektroforeza kapilarna
Grade 2
Grade 2V
Grade 597
Grade 597 1/2
OIV-MA-AS322-12
Kryteria dla metod ilościowego oznaczania ołowiu w winie; metoda typu II
Wino
-
Grade 2
Grade 2V
Grade 597
Grade 597 1/2
OIV-MA-AS323-01A
Oznaczanie arsenu w winie metodą absorpcyjne spektrometrii atomowej; metoda typu IV
Wino
Spektrometria ASA
Grade 40
Grade 41
Grade 42
OIV-MA-AS323-08
Oznaczanie pozostałości pestycydów w winie po ekstrakcji z zastosowaniem metody Quechersa; metoda typu II
Wino
GC/MS; LC/MS
Puradisc NYL 0.45µm
Vacuguard
RC55 RC 0.45µm
OIV-MA-AS323-09
Oznaczanie natamycyny w winach; metoda typu IV
Wino
HPLC
Puradisc PTFE 0.2µm
Vacuguard
RC55 RC 0.45µm
OIV-MA-AS4-01
Analiza mikrobiologiczna win i moszczu. Wykrywanie; różnicowanie i oznaczanie liczby mikroorganizmów; metoda typu IV
Wino
Analiza mikrobiologiczna
ME24 MCE 0.2µm z siatką
ME25 MCE 0.45µm z siatką
Vacuguard
RC55 RC 0.45µm
OIV-MA-BS-04
Referencyjna metoda oznaczania rzeczywistej objętościowej zawartości alkoholu w napojach spirytusowych pochodzenia winiarskiego: pomiar metodą densytometrii elektronicznej; metoda typu II
Wino
Densymetria elektroniczna
Grade 2
Grade 2V
Grade 597
Grade 597 1/2
OIV-MA-BS-06
Gęstość alkoholi i napojów alkoholowych metodą densymetrii elektronicznej
Wino
Densymetria elektroniczna
Grade 2
Grade 2V
Grade 597
Grade 597 1/2
OIV-MA-BS-08
Spektroskopia w bliskiej podczerwieni
Wino
Spektroskopia
Grade 2
Grade 2V
Grade 597
Grade 597 1/2
OIV-MA-BS-11
Oznaczanie zawartości cukrów w napojach spirytusowych pochodzenia winiarskiego; metoda typu II
Wino
HPLC
Puradisc H-PTFE 0.45µm
Puradisc PVDF 0.45µm
Vacuguard
RC55 RC 0.45µm
OIV-MA-BS-16
Oznaczanie głównych związków wyekstrahowanych z drewna podczas dojrzewania napojów spirytusowych pochodzenia winiarskiego; metoda typu II
Wino
HPLC
Puradisc H-PTFE 0.45µm
Puradisc PVDF 0.45µm
Vacuguard
RC55 RC 0.45µm
OIV-MA-BS-26
Pomiar intensywności barwy; metoda typu IV
Wino
Spektrometria
Grade 2
Grade 2V
Grade 597
Grade 597 1/2
OIV-MA-BS-27
Wyznaczanie charakterystyki chromatycznej; metoda typu IV
Wino
Spektrometria
Grade 2
Grade 2V
Grade 597
Grade 597 1/2
OIV-MA-BS-28
Pomiar mętności metodą nefelometryczną; metoda typu IV
Wino
Metoda optyczna
CN 0.1µm membrany
Vacuguard
OIV-MA-F1-02
Hydroksymetylofurfural (HMF) metodą wysokosprawnej chromatografii cieczowej; metoda typu IV
Wino
HPLC
Puradisc H-PTFE 0.45µm
Puradisc PVDF 0.45µm
Vacuguard
RC55 RC 0.45µm
OIV-MA-F1-08
Właściwości chromatyczne; metoda typu IV
Wino
Spektrometria
RC55 RC 0.45µm;
CN 0.45µm membrany
Vacuguard
OIV-MA-F1-13
Specyficzne metody analizy cukru gronowego; metoda typu IV
Wino
Spektrometria
Grade 4