Analizy żywności i napojów

Środowiskowe QC
Analizy żywności i napojów

Żywność i napoje

Rozwiązania filtracyjne zapewniają wydajność i dokładność w browarnictwie, mleczarstwie, miodosytnictwie i innych zastosowaniach związanych z filtracją laboratoryjną żywności i napojów. Filtracja laboratoryjna standaryzuje i usprawnia przepływy pracy w laboratorium, redukuje liczbę wymaganych urządzeń i zapewnia wiarygodne wyniki w celu zapewnienia jakości, spójności i przede wszystkim bezpieczeństwa produktów konsumenckich.
Metody i standardy

Metody i standardy

Jeśli szukasz filtrów dla swojej aplikacji wykonywanej według określonej normy lub dla określonego zastosowania znajdziesz go posługując się naszymi prostymi tabelami.
Whatman™ Filter Selector

Whatman™ Filter Selector

Łatwy i przyjemny sposób wyszukiwania produktu marki Whatman™ dla Twojej aplikacji. Prosty kreator krok po kroku doprowadzi Cię do odpowiedniego produktu.
Pomiar zawartości azotu metodą Kjeldahla

Pomiar zawartości azotu metodą Kjeldahla

Badanie azotu jest jedną z najpowszechniejszych analiz m.in. przemysłu spożywczego, paszowego oraz w badaniach środowiskowych.
Filtracja membranowa - dobór materiału filtracyjnego

Filtracja membranowa - dobór materiału filtracyjnego

Odpowiedni dobór mateiałów pomoże zminimalizować czas poświęcony na rozwiązywanie problemów i zmaksymalizować wydajność filtracji.
Żywność i napoje

Analiza jakości w żywności i napojach

Produkty filtracyjne Whatman™ zapewniają wydajną filtrację próbek w analizie żywności oraz napojów. Redukują liczbę zużywanych materiałów i pośrednich etapów filtracyjnych, zapewniając jednocześnie spójne i rzetelne wyniki badań analitycznych gwarantując tym samym bezpieczeństwo konsumentowi. Zapoznaj się z naszą broszurą.

Filtracja do przygotowywania próbek HPLC

Dowiedz się z naszej broszury, w jaki sposób filtry strzykawkowe i inne urządzenia Whatman™ pomagają przygotować próbki przed przed analizą HPLC, jak pomagają laboratoriom zaoszczędzić czas podczas przetwarzania dużej ilości próbek i jak redukują liczbę urządzeń, chroniąc jednocześnie drogą aparaturę.
Filtracja do przygotowywania próbek HPLC
Filtracja w przemyśle mleczarskim

Filtracja w przemyśle mleczarskim

Kluczowe zastosowania analityczne wykorzystywane w identyfikacji zafałszowanego mleka oraz badania zanieczyszczeń mleka.
Filtracja laboratoryjna w browarnictwie

Filtracja laboratoryjna w browarnictwie

Kluczowe zastosowania analityczne wykorzystywane w procesie warzenia piwa oraz zalecenia dotyczące doboru filtrów Whatman™, które najlepiej sprawdzą się w analizach browarniczych.
Analizy mikrobiologiczne

Analizy mikrobiologiczne

Rozwiązania dla filtracji membranowej zaprojektowane z myślą o łatwości użytkowania i kontroli zanieczyszczeń
Gilzy ekstrakcyjne

Gilzy ekstrakcyjne

Gilzy Whatman - powszechnie wykorzystywane w urządzeniach do ekstrakcji Soxhleta zapewniając bezpieczną, wygodną i skuteczną ekstrakcję rozpuszczalnikow, substancji stałych i półpłynnych.
Produkty laboratoryjne z tworzyw sztucznych Sarstedt
Produkty laboratoryjne z tworzyw sztucznych SARSTEDT