+48 91 462 23 23
biuro@s-und-s.pl
Produkty
Filtry celulozowe
Filtry jakościowe
Filtry ilościowe
Filtry szklane i kwarcowe
Filtry membranowe
Filtry strzykawkowe
Filtry kapsułowe
Lejki filtracyjne i zestawy
Jednostki filtracyjne
Podłoża w ampułkach
Filtry wirówkowe
Mikropłytki filtracyjne
Produkty laboratoryjne
Gilzy
Immunodiagnostyka
Produkty specjalne
Aplikacje
Środowisko
Monitoring powietrza
Monitoring wody
Analizy gleby
Żywność i napoje
Produkcja bioetanolu
Analizy browarnicze
Przemysł
Przemysł cukrowniczy
Analizy cementu
Przemysł wydobywczy
Analizy mikrobiologiczne
Farmacja i biotechnologia
Analizy HPLC
Filtracja tangencjalna
Hodowle komórkowe
Oczyszczanie białek
Testy uwalniania
Filtracja laboratoryjna
Analiza mikroplastiku
Filtracja membranowa
Wsparcie
e-Katalog
Whatman™ Filter Selector
Metody i normy Whatman™
Jak dobrać filtr Whatman™
Biblioteka
Nasza firma
Jak zamawiać?
Zrównoważony rozwój
Covid-19
Historia
Kontakt
Polityka prywatności
News
Standard MEBAK
Mitteleuropäische Brautechnische Analysenkommission
Metoda
Nazwa metody
Typ próbki
Technika analityczna
Polecany produkt
MEBAK 1.2
Intensywno
ść
zacieru
Piwo (brzeczka)
Wa
ż
enie
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 1.4..3.1
Ekstrakt rozpuszczalny przez wyciskanie
Piwo
Areometria
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 1.4..3.2
Ekstrakt rozpuszczalny przez p
ł
ukanie (EBC)
Piwo
Areometria
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 1.4..4.1
Dost
ę
pna pozosta
ł
o
ść
ekstraktu
Piwo
Wa
ż
enie
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 1.4..4.2
Dost
ę
pna pozosta
ł
o
ść
ekstraktu (diastaza)
Piwo
Wa
ż
enie
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 1.4.5
Zawartość jodu
Piwo
Spektroskopia UV/Vis
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 1.6.2
Ciała stałe (Metoda Fielda)
Piwo (brzeczka)
Wa
ż
enie
Grade 589/2. 110-mm
MEBAK 1.6.3
Zimny osad
Piwo (brzeczka)
Wa
ż
enie
Grade 2V. 320-mm
GF/C. 50-mm
3-Piece Filter Funnel. 70-mm
MEBAK 100.02.020
Zawarto
ść
lipid
ó
w
Piwo
Analiza Soxhleta
Gilzy celulozowe. 22x80
MEBAK 100.06.110
Kolor p
ł
ynu
Piwo
Spektroskopia UV/Vis
Membrany z azotanu celulozy. 0.45
µ
m. 50-mm
MEBAK 110.27.661
Zdolno
ść
do kie
ł
kowania
Piwo (j
ę
czmie
ń
)
Badanie materia
ł
u siewnego
Grade 589/2. 90-mm
MEBAK 110.29.612
Energia kie
ł
kowania wg Aubry
Piwo (j
ę
czmie
ń
)
Badanie materia
ł
u siewnego
Grade 589/1. 90-mm
Grade 3644. 280x340
MEBAK 110.30.612
Energia kie
ł
kowania wg Schofelda
Piwo (j
ę
czmie
ń
)
Badanie materia
ł
u siewnego
Grade 1. 85-mm
MEBAK 110.32.612
Energia kie
ł
kowania wg BRF
Piwo (j
ę
czmie
ń
)
Badanie materia
ł
u siewnego
Grade 1. 85-mm
MEBAK 110.33.612
Energia i kie
ł
kowania wg EBC
Piwo (j
ę
czmie
ń
)
Badanie materia
ł
u siewnego
Grade 1. 85-mm
MEBAK 110.34.612
Wra
ż
liwo
ść
na wod
ę
Piwo (j
ę
czmie
ń
)
Badanie materia
ł
u siewnego
Grade 1. 85-mm
MEBAK 110.35.020
Zdolno
ść
wch
ł
aniania wody
Piwo (j
ę
czmie
ń
)
Badanie materia
ł
u siewnego
Grade 597 1/2. 500-mm
MEBAK 110.41.030
Azot
Piwo (j
ę
czmie
ń
)
Analiza Kjeldahla
Grade 40. 240-mm.
Papiery wagowe Kjeldahla
MEBAK 110.43.170
β-Glukan
Piwo (j
ę
czmie
ń
)
Fluorometryczna
GF/C. 70-mm
MEBAK 110.44.090
Identyfikacja odmian
Piwo (j
ę
czmie
ń
)
Elektroforeza
ż
elowa
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.10.2
Analiza warto
ś
ci od
ż
ywczych - molarno
ść
Piwo (brzeczka)
Oznaczanie molarno
ś
ci
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.10.2
Analiza warto
ś
ci od
ż
ywczych - molarno
ść
Piwo
Oznaczanie molarno
ś
ci
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.10.3.2.1
Analiza warto
ś
ci od
ż
ywczych - zawarto
ść
w
ę
glowodan
ó
w/glukozy
Piwo (brzeczka)
Analiza enzymatyczna
Grade 589/2. 110-mm
MEBAK 2.10.3.2.1
Analiza warto
ś
ci od
ż
ywczych - zawarto
ść
w
ę
glowodan
ó
w/glukozy
Piwo
Analiza enzymatyczna
Grade 589/2. 110-mm
MEBAK 2.10..3.3
Analiza warto
ś
ci od
ż
ywczych - zawarto
ść
glukozy
Piwo (brzeczka)
Analiza enzymatyczna
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.10..3.3
Analiza warto
ś
ci od
ż
ywczych - zawarto
ść
glukozy
Piwo
Analiza enzymatyczna
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.11
Witamina B1 i B2
Piwo (brzeczka)
HPLC
Puradisc 0.45-µm. Nylon
GD/X. 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45
µ
m
MEBAK 2.11
Witamina B1 i B2
Piwo
HPLC
Puradisc 0.45-µm. Nylon
GD/X. 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45
µ
m
MEBAK 2.12
pH
Piwo (brzeczka)
pH
Grade 2V. 320-mm
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.12
pH
Piwo
pH
Grade 2V. 320-mm
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.12.1
Kolor - wizualnie
Piwo (brzeczka)
Wizualna
Membrany z azotanu celulozy. 0.45
µ
m. 50-mm
MEBAK 2.12.1
Kolor - wizualnie
Piwo
Wizualna
Membrany z azotanu celulozy. 0.45
µ
m. 50-mm
MEBAK 2.12.2
Kolor - spektroskopowo
Piwo (brzeczka)
Spektroskopia UV/Vis
Membrany z azotanu celulozy. 0.45
µ
m. 50-mm
MEBAK 2.12.2
Kolor - spektroskopowo
Piwo
Spektroskopia UV/Vis
Membrany z azotanu celulozy. 0.45
µ
m. 50-mm
MEBAK 2.14
M
ę
tno
ść
Piwo (brzeczka)
Wizualna
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.14
M
ę
tno
ść
Piwo
Wizualna
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.14..2.2
M
ę
tno
ść
- test alkoholowy
Piwo (brzeczka)
Wizualna
Grade 1V. 125-mm
MEBAK 2.14..2.2
M
ę
tno
ść
- test alkoholowy
Piwo
Wizualna
Grade 1V. 125-mm
MEBAK 2.14..2.5
Reakcja Esbacha
Piwo (brzeczka)
Spektroskopia UV/Vis
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.14..2.5
Reakcja Esbacha
Piwo
Spektroskopia UV/Vis
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.15.1
Potencja
ł
redukuj
ą
cy - spektroskopowo
Piwo (brzeczka)
Spektroskopia UV/Vis
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.15.1
Potencja
ł
redukuj
ą
cy - spektroskopowo
Piwo
Spektroskopia UV/Vis
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.15.2
Czasowy test wska
ź
nikowy
Piwo (brzeczka)
Wizualna
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.15.2
Czasowy test wska
ź
nikowy
Piwo
Wizualna
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.16.3
Taniny (garbniki)
Piwo (brzeczka)
Taninometr
Grade 1V. 125-mm
MEBAK 2.16.3
Taniny (garbniki)
Piwo
Taninometr
Grade 1V. 320-mm
MEBAK 2.17.3
Substancje gorzkie w chmielu
Piwo (brzeczka)
HPLC
Puradisc 0.45-µm. Nylon
GD/X. 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45
µ
m
MEBAK 2.17.3
Substancje gorzkie w chmielu
Piwo
HPLC
Puradisc 0.45-µm. Nylon
GD/X. 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45
µ
m
MEBAK 2.17.4
Ksantohumol
Piwo (brzeczka)
HPLC
GD/X. 0.45-µm. RC
Mini-Uniprep. RC.. 0.45
µ
m
MEBAK 2.17.4
Ksantohumol
Piwo
HPLC
GD/X. 0.45-µm. RC
Mini-Uniprep. RC.. 0.45
µ
m
MEBAK 2.20.1
Filtrowalno
ść
piwa - membrany
Piwo (brzeczka)
Wa
ż
enie
Membrany z azotanu celulozy. 0.2µm. 47-mm
MEBAK 2.20.1
Filtrowalno
ść
piwa - membrany
Piwo
Wa
ż
enie
Membrany z azotanu celulozy. 0.2µm. 47-mm
MEBAK 2.20.2
Filtrowalno
ść
piwa - test Raible
Piwo (brzeczka)
Wa
ż
enie
Membrany z azotanu celulozy. 0.2µm. 47-mm
MEBAK 2.20.2
Filtrowalno
ść
piwa - test Raible
Piwo
Wa
ż
enie
Membrany z azotanu celulozy. 0.2µm. 47-mm
MEBAK 2.21..3.2
Produkty uboczne fermentacji - kwas kumarowy i ferulowy
Piwo (brzeczka)
HPLC - chromatografia fazy odwr
ó
conej z detekcj
ą
UV
Grade 2V. 320-mm
Puradisc 0.45-µm. Nylon
MUP
MEBAK 2.21..3.2
Produkty uboczne fermentacji - kwas kumarowy i ferulowy
Piwo
HPLC - chromatografia fazy odwr
ó
conej z detekcj
ą
UV
Grade 2V. 320-mm
Puradisc 0.45-µm. Nylon
MUP
MEBAK 2.21..3.3
Produkty uboczne fermentacji - 2-metoksy-4-winylofenol i 4-winylofenol
Piwo (brzeczka)
HPLC
Grade 2V. 320-mm
Membrany NC. 0.45
µ
m. 50-mm
Mini-Uniprep. PP. 0.45
µ
m
MEBAK 2.21..3.3
Produkty uboczne fermentacji - 2-metoksy-4-winylofenol i 4-winylofenol
Piwo
HPLC
Grade 2V. 320-mm
Membrany z azotanu celulozy. 0.45
µ
m. 50-mm
Mini-Uniprep. PP. 0.45
µ
m
MEBAK 2.21..7.2
Kwasy organiczne
Piwo (brzeczka)
Chromatografia jonowa - anionowymienna
Membrany z regenerowanej celulozy. 0.45-µm. 47-mm
MEBAK 2.21..7.2
Kwasy organiczne
Piwo
Chromatografia jonowa - anionowymienna
Membrany z regenerowanej celulozy. 0.45-µm. 47-mm
MEBAK 2.21..7.2
Kwasy organiczne
Piwo
Chromatografia jonowa - anionowymienna
Membrany z regenerowanej celulozy. 0.45-µm. 47-mm
MEBAK 2.21..8.1
Dwutlenek siarki - enzymatycznie
Piwo (brzeczka)
Analiza enzymatyczna
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.21.8.1.
Dwutlenek siarki - enzymatycznie
Piwo
Analiza enzymatyczna
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.21..8.3
Dwutlenek siarki - CFA
Piwo (brzeczka)
Spektroskopia UV/Vis
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.21..8.3
Dwutlenek siarki - CFA
Piwo
Spektroskopia UV/Vis
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.22.1
Chlorki. siarczany. azotany. fosforany
Piwo (brzeczka)
Chromatografia jonowa
Membrany nylonowe. 0.45-µm
Anotop IC 25. 0.2-µm
MEBAK 2.22.1
Chlorki. siarczany. azotany. fosforany
Piwo
Chromatografia jonowa
Membrany nylonowe. 0.45-µm
Anotop IC
MEBAK 2.22.3
Azotany
Piwo (brzeczka)
Analiza enzymatyczna
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.22.3
Azotany
Piwo
Analiza enzymatyczna
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.22.5
Siarczany
Piwo (brzeczka)
Grawimetria
Membrany z azotanu celulozy. 3-µm. 47-mm
MEBAK 2.22.5
Siarczany
Piwo
Grawimetria
Membrany z azotanu celulozy. 3-µm. 47-mm
MEBAK 2.24
Substancje mineralne
Piwo (brzeczka)
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. 90-mm
MEBAK 2.24
Substancje mineralne
Piwo
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. 90-mm
MEBAK 2.24.1
S
ó
d
Piwo (brzeczka)
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 2.24.1
S
ó
d
Piwo
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 2.24.12
Sk
ł
adniki mineralne - ICP
Piwo (brzeczka)
Spektrometria mas sprz
ęż
ona z plazm
ą
wzbudzan
ą
indukcyjnie
Puradisc 0.45-µm. PVDF
GD/XP 0.45-µm. PVDF
MEBAK 2.24.12
Sk
ł
adniki mineralne - ICP
Piwo
Spektrometria mas sprz
ęż
ona z plazm
ą
wzbudzan
ą
indukcyjnie
Puradisc 0.45-µm. PVDF
GD/XP 0.45-µm. PVDF
MEBAK 2.24.2
Potas
Piwo (brzeczka)
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 2.24.2
Potas
Piwo
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 2.24.3
Magnez
Piwo (brzeczka)
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 2.24.3
Magnez
Piwo
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 2.24.4
Wap
ń
Piwo (brzeczka)
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 2.24.4
Wap
ń
Piwo
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 2.24.5
Mangan
Piwo (brzeczka)
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 2.24.5
Mangan
Piwo
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 2.24..6.1
Ż
elazo
Piwo (brzeczka)
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 2.24..6.1
Ż
elazo
Piwo
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 2.24..8.1
Mied
ź
Piwo (brzeczka)
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 2.24..8.1
Mied
ź
Piwo
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 2.24..8.2
Sk
ł
adniki mineralne - Mied
ź
(spektroskopowo)
Piwo (brzeczka)
Spektroskopia UV/Vis
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 2.24..8.2
Sk
ł
adniki mineralne - Mied
ź
(spektroskopowo)
Piwo
Spektroskopia UV/Vis
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 2.24.9
Cynk
Piwo (brzeczka)
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 2.24.9
Cynk
Piwo
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 2.26..6.2
Sk
ł
adniki mineralne -
Ż
elazo (spektroskopowo)
Piwo (brzeczka)
Spektroskopia UV/Vis
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 2.26..6.2
Sk
ł
adniki mineralne -
Ż
elazo (spektroskopowo)
Piwo
Spektroskopia UV/Vis
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 2.5.1
β-Glukan (wielkocz
ą
steczkowy)
Piwo (brzeczka)
Spektroskopia UV/Vis
Grade 589/1. 90-mm
MEBAK 2.5.1
β-Glukan (wielkocz
ą
steczkowy)
Piwo
Spektroskopia UV/Vis
Grade 589/1. 90-mm
MEBAK 2.5.2
Metoda fluorometryczna (EBC)
Piwo (brzeczka)
Spektroskopia UV/Vis
GF/C. 70-mm
MEBAK 2.5.2
Metoda fluorometryczna (EBC)
Piwo
Spektroskopia UV/Vis
GF/C. 70-mm
MEBAK 2.6..1.1
Azot og
ó
lny (metoda Kjeldahla)
Piwo (brzeczka)
Analiza Kjeldahla
Grade 40. 240-mm.
Papiery wagowe Kjeldahla
MEBAK 2.6..1.1
Azot og
ó
lny (metoda Kjeldahla)
Piwo
Analiza Kjeldahla
Grade 40. 240-mm.
Papiery wagowe Kjeldahla
MEBAK 2.6.2
Azot og
ó
lny skoagulowany
Piwo (brzeczka)
Analiza Kjeldahla
Grade 40. 127-mm
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.6.2
Azot og
ó
lny skoagulowany
Piwo
Analiza Kjeldahla
Grade 40. 127-mm
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.6..3.1
Frakcjonowanie azotu (z siarczanem magnezu)
Piwo (brzeczka)
Analiza Kjeldahla
Grade 589/1. 90-mm
Grade 589/2. 110-mm
MEBAK 2.6..3.1
Frakcjonowanie azotu (z siarczanem magnezu)
Piwo
Analiza Kjeldahla
Grade 589/1. 90-mm
Grade 589/2. 110-mm
MEBAK 2.6..3.2
Frakcjonowanie azotu (z kwasem fosfomolibdenowym)
Piwo (brzeczka)
Analiza Kjeldahla
Grade 589/2. 110-mm
MEBAK 2.6..3.2
Frakcjonowanie azotu (z kwasem fosfomolibdenowym)
Piwo
Analiza Kjeldahla
Grade 589/2. 110-mm
MEBAK 2.6.4.1.2
Aminokwasy
Piwo (brzeczka)
HPLC
Membrany z mieszaniny estr
ó
w celulozy. 0.45-µm. 47-mm
GD/X. PES. 0.45-µm
Mini-Uniprep. PES. 0.45-µm
MEBAK 2.6.4.1.2
Aminokwasy
Piwo
HPLC
Membrany z mieszaniny estr
ó
w celulozy. 0.45-µm. 47-mm
Mini-Uniprep. PP. 0.45-µm
MEBAK 2.6.4.1.3
Aminy
Piwo (brzeczka)
HPLC
Puradisc 0.45-µm. Nylon
GD/X. 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45
µ
m
MEBAK 2.6.4.1.3
Aminy
Piwo
HPLC
Puradisc 0.45-µm. Nylon
GD/X. 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45
µ
m
MEBAK 2.7.1
W
ę
glowodany (w zakresie cukr
ó
w)
Piwo (brzeczka)
HPLC
Puradisc 0.45-µm. Nylon
GD/X. 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45
µ
m
MEBAK 2.7.1
W
ę
glowodany (w zakresie cukr
ó
w)
Piwo
HPLC
Puradisc 0.45-µm. Nylon
GD/X. 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45
µ
m
MEBAK 2.7.2
W
ę
glowodany ulegaj
ą
ce fermentacji (EBC)
Piwo (brzeczka)
HPLC
Pop-Top Disc Filter Holder. 13-mm
GD/X. 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45
µ
m
MEBAK 2.7.2
W
ę
glowodany ulegaj
ą
ce fermentacji (EBC)
Piwo
HPLC
Pop-Top Disc Filter Holder. 13-mm
GD/X. 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45
µ
m
MEBAK 2.7.4
Oznaczanie w
ę
glowodan
ó
w (metoda enzymatyczna)
Piwo (brzeczka)
Spektroskopia UV/Vis
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.7.4
Oznaczanie w
ę
glowodan
ó
w (metoda enzymatyczna)
Piwo
Spektroskopia UV/Vis
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.7..4.1
Glukoza i fruktoza
Piwo (brzeczka)
Spektroskopia UV/Vis
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.7..4.1
Glukoza i fruktoza
Piwo
Spektroskopia UV/Vis
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.7.4.2.
Sacharoza
Piwo (brzeczka)
Spektroskopia UV/Vis
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.7.4.2.
Sacharoza
Piwo
Spektroskopia UV/Vis
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.7..4.3
Maltoza
Piwo (brzeczka)
Spektroskopia UV/Vis
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.7..4.3
Maltoza
Piwo
Spektroskopia UV/Vis
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.7..4.4
Skrobia
Piwo (brzeczka)
Spektroskopia UV/Vis
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.7.4.4.
Skrobia
Piwo
Spektroskopia UV/Vis
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.7.5
Analiza cukr
ó
w
Piwo (brzeczka)
HPLC - chromatografia anionowymienna
Membrany nylonowe. 0.45-µm. 47-mm
GD/X 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45-µm
MEBAK 2.7.5
Analiza cukr
ó
w
Piwo
HPLC - chromatografia anionowymienna
Membrany nylonowe. 0.45-µm. 47-mm
GD/X 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45-µm
MEBAK 2.8.1
Stopie
ń
atenuacji (w brzeczce)
Piwo (brzeczka)
Pomiar grawimetryczny
Grade 1. 85-mm
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.8.1
Stopie
ń
atenuacji (w brzeczce)
Piwo
Pomiar grawimetryczny
Grade 1. 85-mm
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.8.2
Stopie
ń
atenuacji (w brzeczce i piwie)
Piwo (brzeczka)
Pomiar grawimetryczny
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.8.2
Stopie
ń
atenuacji (w brzeczce i piwie)
Piwo
Pomiar grawimetryczny
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.8.3
Stopie
ń
atenuacji (w brzeczce i piwie) szybka analiza
Piwo (brzeczka)
Pomiar grawimetryczny
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.8.3
Stopie
ń
atenuacji (w brzeczce i piwie) szybka analiza
Piwo
Pomiar grawimetryczny
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.8.4
Atenuacja piwa dojrzewaj
ą
cego i gotowego
Piwo (brzeczka)
Pomiar grawimetryczny
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.8.4
Atenuacja piwa dojrzewaj
ą
cego i gotowego
Piwo
Pomiar grawimetryczny
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.9.1
Odgazowanie pr
ó
bki
Piwo (brzeczka)
Odgazowanie
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.9.1
Odgazowanie pr
ó
bki
Piwo
Odgazowanie
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.9..6.3
Gęstość (metoda oscylacyjnej rurki U)
Piwo (brzeczka)
Spektroskopia w bliskiej podczerwieni
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.9..6.3
Gęstość (metoda oscylacyjnej rurki U)
Piwo
Spektroskopia w bliskiej podczerwieni
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.9..6.4
Analiza termiczna (FermentoStar)
Piwo (brzeczka)
Analiza termiczna
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.9..6.4
Analiza termiczna (FermentoStar)
Piwo
Analiza termiczna
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.9.7
Alkohol (analiza enzymatyczna (EBC))
Piwo (brzeczka)
Analiza enzymatyczna
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.9.7
Alkohol (analiza enzymatyczna (EBC))
Piwo
Analiza enzymatyczna
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 200.23.031
Si
ł
a diastatyczna (EBC)
Piwo (j
ę
czmie
ń
)
Miareczkowanie
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 200.23.031
Si
ł
a diastatyczna (EBC)
Piwo (s
łó
d)
Miareczkowanie
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 200.24.111
α-Amylaza (metoda lepko
ś
ciowa)
Piwo (j
ę
czmie
ń
)
Grawimetria
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 200.24.111
α-Amylaza (metoda lepko
ś
ciowa)
Piwo (s
łó
d)
Grawimetria
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 200.24.731
α-Amylaza (metoda EBC)
Piwo (j
ę
czmie
ń
)
Spektroskopia UV/Vis
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 200.24.731
α-Amylaza (metoda EBC)
Piwo (s
łó
d)
Spektroskopia UV/Vis
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 200.25.283
β-Glukanaza
Piwo (j
ę
czmie
ń
)
Grawimetria
Grade 589/3. 110-mm
MEBAK 200.25.283
β-Glukanaza
Piwo (s
łó
d)
Grawimetria
Grade 589/3. 110-mm
MEBAK 200.29.153
DMS (Siarczek dimetylu)
Piwo (j
ę
czmie
ń
)
Chromatografia gazowa - technika headspace
Grade 1V. 320-mm
MEBAK 200.29.153
DMS (Siarczek dimetylu)
Piwo (s
łó
d)
Chromatografia gazowa - technika headspace
Grade 1V. 320-mm
MEBAK 200.31.020
Zmodyfikowany test Carlsberga (metoda Gushinga)
Piwo (j
ę
czmie
ń
)
Wa
ż
enie
Grade 597 1/2. 185-mm
MEBAK 200.31.020
Zmodyfikowany test Carlsberga (metoda Gushinga)
Piwo (s
łó
d)
Wa
ż
enie
Grade 597 1/2. 185-mm
MEBAK 200.31.100
Szybki test Gushinga
Piwo
Wa
ż
enie
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 200.31.100
Szybki test Gushinga
Piwo (s
łó
d)
Wa
ż
enie
Grade 597 1/2. 500-mm
MEBAK 203.01.111
Zawarto
ść
jodu
Piwo
Spektroskopia UV/Vis
Grade 597 1/2. 185-mm
MEBAK 205.07.110
Kolor brzeczki/brzeczki gotowanej
Piwo (brzeczka)
Spektroskopia UV/Vis
Grade 1V. 320-mm
Membrany z azotanu celulozy. 0.45
µ
m. 50-mm
MEBAK 205.07.731
Oznaczanie wizualne koloru (EBC)
Piwo (brzeczka)
Spektroskopia UV/Vis
Grade 1. 90-mm.
Membrany z azotanu celulozy. 0.2
µ
m. 50-mm
MEBAK 205.08.110
Kolor brzeczki gotowanej
Piwo (brzeczka)
Spektroskopia UV/Vis
Grade 1V. 320-mm
Membrany z azotanu celulozy. 0.45
µ
m. 50-mm
MEBAK 205.09.080
Ca
ł
kowita wydajno
ść
ekstraktu
Piwo (brzeczka)
Reflux
Gilzy z mikrow
łó
kien szklanych. 30x100
MEBAK 205.10.282
Lepko
ść
Piwo (brzeczka)
Lepko
ś
ciomierz
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 205.11.030
Azot
Piwo (brzeczka)
Analiza Kjeldahla
Grade 40. 240-mm.
Papiery wagowe Kjeldahla
MEBAK 205.13.030
Frakcjonowanie azotu. bia
ł
ka niskocz
ą
steczkowe
Piwo (brzeczka)
Analiza Kjeldahla
Grade 589/2. 110-mm
Grade 589/3. 110-mm
MEBAK 205.16.080
Granica atenuacji
Piwo (brzeczka)
Grawimetria
Grade 597 1/2. 320-mm
Grade 1. 125-mm
MEBAK 205.17.080
Granica atenuacji (metoda EBC)
Piwo (brzeczka)
Grawimetria
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 205.18.080
Granica atenuacji (metoda EBC)
Piwo (brzeczka)
Grawimetria
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 205.19.134
Cukry ulegaj
ą
ce fermentacji
Piwo (brzeczka)
HPLC
Grade 2V. 320-mm
Puradisc 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon.. 0.45
µ
m
MEBAK 205.20.134
Cukry ulegaj
ą
ce fermentacji (EBC)
Piwo (brzeczka)
HPLC
Grade 2V. 320-mm
Membrany z azotanu celulozy. 0.45
µ
m. 50-mm
Mini-Uniprep. PP. 0.45
µ
m
MEBAK 205.21.111
Kwas tiobarbiturowy (TBI)
Piwo (brzeczka)
Spektroskopia UV/Vis
GF/C. 70-mm
MEBAK 205.22.131
Kwasy organiczne w brzeczce
Piwo (brzeczka)
HPLC z detekcj
ą
UV
Membrany PTFE. 0.45-µm. 47-mm
Mini-Uniprep. PTFE. 0.45
µ
m
MEBAK 205.24.190
Ż
elazo
Piwo (brzeczka)
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 205.25.190
S
ó
d
Piwo (brzeczka)
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 205.26.190
Potas
Piwo (brzeczka)
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 205.27.190
Wap
ń
Piwo (brzeczka)
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 205.28.190
Mangan
Piwo (brzeczka)
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 205.29.190
Cynk
Piwo (brzeczka)
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 205.30.190
Mied
Piwo (brzeczka)
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 205.31.190
Magnez
Piwo (brzeczka)
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 206.00.002
Produkcja brzeczki wg procedury dla zacieru Congress Mash
Piwo (brzeczka)
Wa
ż
enie
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 207.00.002
Produkcja brzeczki w sta
ł
ej temperaturze zacieru 65 st.
Piwo (brzeczka)
Wa
ż
enie
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 262.02.030
Kwasowo
ść
Piwo (s
łó
d)
Miareczkowanie
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 267.01.110
Kolor (dla ekstraktu s
ł
odowego palonego)
Piwo (s
łó
d)
Spektroskopia UV/Vis
Membrany z azotanu celulozy. 0.45
µ
m. 50-mm
MEBAK 300.03.901
Chmiel i produkty z chmielu
Piwo (chmiel)
Miareczkowanie
Grade 8 Ruled. 70-mm
MEBAK 300.04.131
α- i β-Kwasy (EBC)
Piwo (chmiel)
HPLC
Membrany nylonowe. 0.45-µm. 47-mm
Swin-Lok Disc Filter holder. 47-mm
GD/X 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45-µm
MEBAK 311.02.131
izo-α- i β-Kwas (EBC)
Piwo (chmiel)
HPLC (faza odwr
ó
cona)
Membrany nylonowe. 0.45-µm. 47-mm
Swin-Lok Disc Filter holder. 47-mm
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45
µ
m
MEBAK 321.02.131
Izo-α-. i α- β-Kwasy w chmielu i produktach z chmielu
Piwo (chmiel)
HPLC
Puradisc 0.45-µm. PES
GD/X 0.45-µm. PES
Mini-Uniprep. PES. 0.45
µ
m
MEBAK 321.03.131
Izo-α- i kwasy zredukowane w chmielu
Piwo (chmiel)
HPLC
Puradisc 0.45-µm. Nylon
GD/X. 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45
µ
m