+48 91 462 23 23
biuro@s-und-s.pl
Produkty
Filtry celulozowe
Filtry jakościowe
Filtry ilościowe
Filtry szklane i kwarcowe
Filtry membranowe
Filtry strzykawkowe
Filtry kapsułowe
Lejki filtracyjne i zestawy
Jednostki filtracyjne
Podłoża w ampułkach
Filtry wirówkowe
Mikropłytki filtracyjne
Produkty laboratoryjne
Gilzy
Immunodiagnostyka
Produkty specjalne
Aplikacje
Środowisko
Monitoring powietrza
Monitoring wody
Analizy gleby
Żywność i napoje
Produkcja bioetanolu
Analizy browarnicze
Przemysł
Przemysł cukrowniczy
Analizy cementu
Przemysł wydobywczy
Analizy mikrobiologiczne
Farmacja i biotechnologia
Analizy HPLC
Filtracja tangencjalna
Hodowle komórkowe
Oczyszczanie białek
Testy uwalniania
Filtracja laboratoryjna
Analiza mikroplastiku
Filtracja membranowa
Wsparcie
e-Katalog
Whatman™ Filter Selector
Metody i normy Whatman™
Jak dobrać filtr Whatman™
Biblioteka
Nasza firma
Jak zamawiać?
Zrównoważony rozwój
Covid-19
Historia
Kontakt
Polityka prywatności
News
Standard ASBC
American Society of Brewing Chemists
Metoda
Nazwa metody
Typ próbki
Technika analityczna
Polecany produkt
ASBC Barley 3A
Energia kie
ł
kowania
Piwo (j
ę
czmie
ń
)
Badanie materia
ł
u siewnego
Grade 3621. 140x200
ASBC Barley 3C
Zdolno
ść
do kie
ł
kowania
Piwo (j
ę
czmie
ń
)
Badanie materia
ł
u siewnego
Grade 1. 90-mm
ASBC Barley 6
Ekstrakt
Piwo (j
ę
czmie
ń
)
Grawimetria
Grade 2V. 320-mm
ASBC Barley 7A
Bia
ł
ka
Piwo (j
ę
czmie
ń
)
Analiza Kjeldahla
Grade 40. 240-mm.
Papiery wagowe Kjeldahla
ASBC Barley 8
Potencjalna siła diastatyczna
Piwo (j
ę
czmie
ń
)
Grawimetria
Grade 2V. 320-mm
ASBC Beer 11A
Bia
ł
ka
Piwo
Analiza Kjeldahla
Grade 40. 240-mm.
Papiery wagowe Kjeldahla
ASBC Beer 1B
Pr
ó
bkowanie
Piwo
Odgazowanie
Grade 2V. 320-mm
ASBC Beer 20A
Wap
ń
Piwo
Miareczkowanie
Grade 40. 240-mm
ASBC Beer 20C
Wap
ń
Piwo
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 2V. 320-mm
ASBC Beer 21B
Dwutlenek siarki
Piwo
Segmentowa analiza przep
ł
ywu
Grade 2V. 320-mm
ASBC Beer 23E
Gorycz
Piwo
HPLC
Puradisc 0.45µm. PTFE
GD/X 0.45µm. PTFE
Mini-Uniprep. PTFE. 0.45
µ
m
ASBC Beer 29
Substancje lotne
Piwo
Chromatografia gazowa
Grade 4. 240-mm
ASBC Beer 2B
Ci
ęż
ar w
ł
a
ś
ciwy
Piwo
G
ę
sto
ś
ciomierz cyfrowy
Membrany z azotanu celulozy. 0.45
µ
m. 50-mm
ASBC Beer 3
Ekstrakt pozorny
Piwo
G
ę
sto
ś
ciomierz cyfrowy
Membrany z azotanu celulozy. 0.45
µ
m. 50-mm
ASBC Beer 31
Wolny azot aminowy
Piwo
Segmentowa analiza przep
ł
ywu
Grade 2V. 320-mm
ASBC Beer 32
Lepko
ść
Piwo
Grawimetria
Membrany z azotanu celulozy. 0.45
µ
m. 50-mm
ASBC Beer 33
Kaloryczno
ść
Piwo
Odgazowanie
Grade 2V. 240-mm
Membrany z azotanu celulozy. 0.45
µ
m. 50-mm
ASBC Beer 39C
Chlorki
Piwo
Miareczkowanie
Grade 4. 240-mm
ASBC Beer 41B
W
ę
glowodany
Piwo
HPLC
Pop-Top Disc Filter Holder. 13-mm
GD/X. 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45-µm
ASBC Beer 42
Glin
Piwo
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 4. 240-mm
ASBC Beer 43
Aniony (chlorkowe. fosforanowe i siarczanowe)
Piwo
Chromatografia jonowa
Membrany nylonowe. 0.45-µm. 47-mm
Swin-Lok Disc Filter holder. 47-mm
Anotop IC 25. 0.2-µm
ASBC Beer 4D
Alkohol
Piwo
Chromatografia gazowa
Grade 114V. 240-mm
ASBC Beer 4F
Alkohol
Piwo
Grawimetria
Grade 2V. 320-mm
ASBC Beer 4G
Alkohol
Piwo
Spektroskopia w bliskiej podczerwieni
Grade 2V. 320-mm
ASBC Beer 8A
Kwasowo
ść
ca
ł
kowita
Piwo
Miareczkowanie
Membrany z azotanu celulozy. 0.45
µ
m. 50-mm
ASBC Brewers Grains 4A and 4B
Ekstrakt dost
ę
pny
Piwo
Grawimetria
Grade 2V. 320-mm
ASBC Brewers Grains 5A and 5B
Ekstrakt rozpuszczalny
Piwo
Grawimetria
Grade 2V. 320-mm
ASBC Cereals 4
Zawarto
ść
lipid
ó
w
Piwo
Analiza Soxhleta
Gilzy celulozowe. 22x80
ASBC Cereals 5
Ekstrakt
Piwo
Grawimetria
Grade 2V. 320-mm
ASBC Cereals 6
Bia
ł
ka
Piwo
Analiza Kjeldahla
Grade 40. 240-mm.
Papiery wagowe Kjeldahla
ASBC Filter Aids 4
Ż
elazo
Piwo
Grawimetria
Grade 1. 240-mm
ASBC Hops 14
α-Kwasy i β-kwasy
Piwo (chmiel)
HPLC
Membrany nylonowe. 0.45-µm. 47-mm
Swin-Lok Disc Filter holder. 47-mm
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45
µ
m
ASBC Hops 15
Iso-α-kwasy
Piwo (chmiel)
HPLC
Puradisc 0.45-µm. PES
GD/X 0.45-µm. PES
Mini-Uniprep. PES. 0.45
µ
m
ASBC Hops 16
Iso-α. α- i β-kwasy
Piwo (chmiel)
HPLC
Puradisc 0.45-µm. Nylon
GD/X. 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45
µ
m
ASBC Hops 3
Mszyce
Piwo (chmiel)
Grawimetria
Grade 8 Ruled. 70-mm
ASBC Hops 9C and 9D
Izomeryzowane ekstrakty chmielu
Piwo (chmiel)
HPLC
Membrany nylonowe. 0.45-µm. 47-mm
Swin-Lok Disc Filter holder. 47-mm
GD/X 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45-µm
ASBC Malt 10C
N-Nitrozoaminy
Piwo (s
łó
d)
Chromatografia gazowa
Grade 2V. 320-mm
ASBC Malt 11
Dwutlenek siarki
Piwo (s
łó
d)
Spektroskopia UV/Vis
Grade 2V. 320-mm
ASBC Malt 14
Prekursor siarczku dimetylu
Piwo (s
łó
d)
Chromatografia gazowa
Grade 1V. 320-mm
ASBC Malt 16
Aktywno
ść
enzymatyczna lipoksygenazy
Piwo (s
łó
d)
Spektroskopia UV/Vis
Grade 2V. 320-mm
ASBC Malt 4
Ekstrakt
Piwo (s
łó
d)
Grawimetria
Grade 2V. 320-mm
ASBC Malt 6A and 6B
Si
ł
a diastatyczna
Piwo (s
łó
d)
Grawimetria
Grade 2V. 320-mm
ASBC Malt 7 A and B
α- Amylaza
Piwo (s
łó
d)
Spektroskopia UV/Vis
Grade 2V. 320-mm
ASBC Malt 7 C and D
α- Amylaza
Piwo (s
łó
d)
Zautomatyzowana analiza przep
ł
ywu
Grade 2V. 320-mm
ASBC Malt 8
Bia
ł
ka
Piwo (s
łó
d)
Analiza Kjeldahla
Grade 40. 240-mm.
Papiery wagowe Kjeldahla
ASBC Malt 9
Kolor karmelu
Piwo (s
łó
d)
Grawimetria
Grade 2V. 320-mm
ASBC Microbiological Control 1D
Pr
ó
bkowanie powietrza
Piwo
Mikrobiologia
Filtry membranowe sterylne 0.45-
µ
m. (0.2-
µ
m alternatywnie
)
ASBC Microbiological Control 2B
Detekcja
Piwo
Mikrobiologia
Filtry membranowe. 0.45-µm. sterylne
ASBC Microbiological Control 2C
Detekcja
Piwo
Mikrobiologia
Filtry membranowe. 0.45µm. z octanu celulozy lub azotanu celulozy z siateczk
ą
sterylne
ASBC Microbiological Control 5
Hodowla
Piwo
Mikrobiologia
Filtry membranowe. 0.45-µm. sterylne
ASBC Sensory Analysis 14
Gorący słód parowy
Piwo
Grawimetria
Grade 1573 1/2. 320-mm
ASBC Sugars and Syrups 13
Siła diastatyczna
Piwo
Analiza Soxhleta
Grade 2V. 320-mm
ASBC Sugars and Syrups 14
Ca
ł
kowite cukry redukuj
ą
ce
Piwo
Grawimetria
Grade 2V. 320-mm
Grade 597 1/2. 320-mm
ASBC Sugars and Syrups 15
Sacharoza
Piwo
Grawimetria
Grade 2V. 320-mm
Grade 597 1/2. 320-mm
ASBC Sugars and Syrups 18
W
ę
glowodany ulegaj
ą
ce fermentacji
Piwo
HPLC (kationowymienna)
Membrany z mieszanych estr
ó
w celulozy. 0.45-µm. 47-mm
GD/X. 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45-µm
ASBC Wort 1
Pr
ó
bkowanie
Piwo (brzeczka)
Grawimetria
Grade 2V. 320-mm
ASBC Wort 10 A and B
Bia
ł
ka
Piwo (brzeczka)
Analiza Kjeldahla
Grade 40. 240-mm.
Papiery wagowe Kjeldahla
ASBC Wort 12A
Wolny azot aminowy
Piwo (brzeczka)
Grawimetria
Grade 2V. 320-mm
ASBC Wort 12B
Wolny azot aminowy
Piwo (brzeczka)
Segmentowa analiza przep
ł
ywu
Grade 2V. 320-mm
ASBC Wort 13B
Lepko
ść
Piwo (brzeczka)
Grawimetria
Grade 2V. 320-mm
ASBC Wort 14B
Sacharydy ulegaj
ą
ce fermentacji
Piwo (brzeczka)
HPLC
Mebrany z mieszanych estr
ó
w celulozy. 0.45-µm. 47-mm. Bia
ł
e/3.1mm z czarn
ą
siateczk
ą
ASBC Wort 15
Magnez
Piwo (brzeczka)
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. 90-mm
ASBC Wort 16
Cynk
Piwo (brzeczka)
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. 90-mm
ASBC Wort 17
Bia
ł
ka
Piwo (brzeczka)
Spektroskopia UV/Vis
Grade 2V. 320-mm
ASBC Wort 18A
β-Glukan
Piwo (brzeczka)
Fluorescencja
Cyclopore - membrany poliw
ę
glanowe. 3-µm. 47-mm
ASBC Wort 18B
β-Glukan
Piwo (brzeczka)
Segmentowa analiza przep
ł
ywu
Grade 2V. 320-mm
ASBC Wort 19
W
ę
glowodany ulegaj
ą
ce fermentacji
Piwo (brzeczka)
HPLC
Membrany z mieszanych estr
ó
w celulozy. 0.45-µm. 47-mm
GD/X. 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45-µm
ASBC Wort 21
Kwas tiobarbiturowy
Piwo (brzeczka)
Spektroskopia UV/Vis
GF/C. 70-mm
ASBC Wort 22
W
ę
glowodany (w brzeczce i piwie)
Piwo (brzeczka)
HPLC
Grade 2V. 320-mm
Puradisc 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45
µ
m
ASBC Wort 23B
Gorycz
Piwo (brzeczka)
Segmentowa analiza przep
ł
ywu
Grade 1V. 320-mm
ASBC Wort 23C
Iso-α-kwasy
Piwo (brzeczka)
HPLC
Puradisc 0.45-µm. Nylon
GD/X. 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45
µ
m
ASBC Wort 25
Szybkie oznaczanie barwy s
ł
odu
Piwo (brzeczka)
Spektroskopia UV/Vis
Grade 1573 1/2. 320-mm
Puradisc 0.45-µm. PTFE
GD/X 0.45-µm. PTFE
ASBC Wort 2B
Ci
ęż
ar w
ł
a
ś
ciwy
Piwo (brzeczka)
Grawimetria
Grade 2V. 320-mm
ASBC Wort 5
Ekstrakt dro
ż
d
ż
y fermentuj
ą
cych
Piwo (brzeczka)
Grawimetria
Grade 2V. 320-mm
ASBC Wort 8
pH
Piwo (brzeczka)
Grawimetria
Grade 2V. 320-mm
ASBC Wort 9B
Filtry papierowe lub krążki
Piwo (brzeczka)
Grawimetria
Membrany z azotanu celulozy. 0.45-µm
GF/C.
GD/X. 0.45-µm. PTFE lub PVDF