Metoda |
Nazwa metody |
Typ próbki |
Technika analityczna |
Polecany produkt |
AOAC 2000.11 |
Polidekstroza |
Produkt spożywczy ogólnie |
HPAEC-PAD |
Puradisc 13 PTFE. 0.2µm |
AOAC 2001.03 |
Błonnik |
Produkt spożywczy ogólnie |
Grawimetria enzymatyczna i chromatografia cieczowa |
Puradisc 13 PES. 0.2µm |
AOAC 2004.07 |
Witamina B6 |
Preparaty dla niemowląt |
HPLC |
Puradisc Nylon. 0.45µm |
AOAC 2005.06 |
Saksytoksyna - toksyny z grupy saksytoksyn |
Żywe i surowe małże |
HPLC |
Puradisc PES. 0.45µm |
AOAC 2005.06 |
NeoSaksytoksyna - toksyny z grupy saksytoksyn |
Żywe i surowe małże |
LC-FLD (chromatografia cieczowa z detekcją fluorescencyjną) |
Puradisc PES. 0.45µm |
AOAC 2005.06 |
dcSaksytoksyna - toksyny z grupy saksytoksyn |
Żywe i surowe małże |
LC-FLD (chromatografia cieczowa z detekcją fluorescencyjną) |
Puradisc PES. 0.45µm |
AOAC 2005.06 |
Gonyautoksyna I - toksyny z grupy saksytoksyn |
Żywe i surowe małże |
LC-FLD (chromatografia cieczowa z detekcją fluorescencyjną) |
Puradisc PES. 0.45µm |
AOAC 2005.06 |
Gonyautoksyna II - toksyny z grupy saksytoksyn |
Żywe i surowe małże |
LC-FLD (chromatografia cieczowa z detekcją fluorescencyjną) |
Puradisc PES. 0.45µm |
AOAC 2005.06 |
Gonyautoksyna III - toksyny z grupy saksytoksyn |
Żywe i surowe małże |
LC-FLD (chromatografia cieczowa z detekcją fluorescencyjną) |
Puradisc PES. 0.45µm |
AOAC 2005.06 |
Gonyautoksyna IV - toksyny z grupy saksytoksyn |
Żywe i surowe małże |
LC-FLD (chromatografia cieczowa z detekcją fluorescencyjną) |
Puradisc PES. 0.45µm |
AOAC 2005.06 |
Gonyautoksyna V - toksyny z grupy saksytoksyn |
Żywe i surowe małże |
LC-FLD (chromatografia cieczowa z detekcją fluorescencyjną) |
Puradisc PES. 0.45µm |
AOAC 2005.06 |
Gonyautoksyna VI - toksyny z grupy saksytoksyn |
Żywe i surowe małże |
LC-FLD (chromatografia cieczowa z detekcją fluorescencyjną) |
Puradisc PES. 0.45µm |
AOAC 2005.06 |
dcGonyautoksyna II - toksyny z grupy saksytoksyn |
Żywe i surowe małże |
LC-FLD (chromatografia cieczowa z detekcją fluorescencyjną) |
Puradisc PES. 0.45µm |
AOAC 2005.06 |
dcGonyautoksyna III - toksyny z grupy saksytoksyn |
Żywe i surowe małże |
LC-FLD (chromatografia cieczowa z detekcją fluorescencyjną) |
Puradisc PES. 0.45µm |
AOAC 2005.06 |
Ciguatoksyna I - toksyny z grupy saksytoksyn |
Żywe i surowe małże |
LC-FLD (chromatografia cieczowa z detekcją fluorescencyjną) |
Puradisc PES. 0.45µm |
AOAC 2005.06 |
Ciguatoksyna II - toksyny z grupy saksytoksyn |
Żywe i surowe małże |
LC-FLD (chromatografia cieczowa z detekcją fluorescencyjn?) |
Puradisc PES. 0.45µm |
AOAC 2005.06 |
Ciguatoksyna III - toksyny z grupy saksytoksyn |
Żywe i surowe małże |
LC-FLD (chromatografia cieczowa z detekcją fluorescencyjną) |
Puradisc PES. 0.45µm |
AOAC 2005.06 |
Ciguatoksyna IV - toksyny z grupy saksytoksyn |
Żywe i surowe małże |
LC-FLD (chromatografia cieczowa z detekcją fluorescencyjną) |
Puradisc PES. 0.45µm |
AOAC 2011.02 |
Saksytoksyna - toksyny z grupy saksytoksyn |
Żywe i surowe małże |
HPLC |
Puradisc Nylon. 0.2µm |
AOAC 2011.02 |
NeoSaksytoksyna - toksyny z grupy saksytoksyn |
Żywe i surowe małże |
HPLC |
Puradisc Nylon. 0.2µm |
AOAC 2011.02 |
dcSaksytoksyna - toksyny z grupy saksytoksyn |
Żywe i surowe małże |
HPLC |
Puradisc Nylon. 0.2µm |
AOAC 2011.02 |
Gonyautoksyna I - toksyny z grupy saksytoksyn |
Żywe i surowe małże |
HPLC |
Puradisc Nylon. 0.2µm |
AOAC 2011.02 |
Gonyautoksyna II - toksyny z grupy saksytoksyn |
Żywe i surowe małże |
HPLC |
Puradisc Nylon. 0.2µm |
AOAC 2011.02 |
Gonyautoksyna III - toksyny z grupy saksytoksyn |
Żywe i surowe małże |
HPLC |
Puradisc Nylon. 0.2µm |
AOAC 2011.02 |
Gonyautoksyna IV - toksyny z grupy saksytoksyn |
Żywe i surowe małże |
HPLC |
Puradisc Nylon. 0.2µm |
AOAC 2011.02 |
Gonyautoksyna V - toksyny z grupy saksytoksyn |
Żywe i surowe małże |
HPLC |
Puradisc Nylon. 0.2µm |
AOAC 2011.02 |
Gonyautoksyna VI - toksyny z grupy saksytoksyn |
Żywe i surowe małże |
HPLC |
Puradisc Nylon. 0.2µm |
AOAC 2011.02 |
dcGonyautoksyna II - toksyny z grupy saksytoksyn |
Żywe i surowe małże |
HPLC |
Puradisc Nylon. 0.2µm |
AOAC 2011.02 |
dcGonyautoksyna III - toksyny z grupy saksytoksyn |
Żywe i surowe małże |
HPLC |
Puradisc Nylon. 0.2µm |
AOAC 2011.02 |
Ciguatoksyna I - toksyny z grupy saksytoksyn |
Żywe i surowe małże |
HPLC |
Puradisc Nylon. 0.2µm |
AOAC 2011.02 |
Ciguatoksyna II - toksyny z grupy saksytoksyn |
Żywe i surowe małże |
HPLC |
Puradisc Nylon. 0.2µm |
AOAC 2011.02 |
Ciguatoksyna III - toksyny z grupy saksytoksyn |
Żywe i surowe małże |
HPLC |
Puradisc Nylon. 0.2µm |
AOAC 2011.02 |
Ciguatoksyna IV - toksyny z grupy saksytoksyn |
Żywe i surowe małże |
HPLC |
Puradisc Nylon. 0.2µm |
AOAC 2011.10 |
Witamina B12 |
Preparaty dla niemowląt |
HPLC |
Grade 2V |
AOAC 2011.18 |
Inozytol |
Preparaty dla niemowląt |
LC-pulsed amperometry (chromatografia cieczowa z amperometrią) |
Puradisc Nylon |
AOAC 2011.20 |
Nukleotydy całkowite |
Preparaty dla niemowląt |
LC |
Puradisc FP30/Puradisc 13 CA lub RC |
AOAC 2011.25 |
Błonnik rozpuszczalny i nierozpuszczalny |
Produkt spożywczy ogólnie |
Enzymatyczno-grawimetryczna chromatografia cieczowa wysokociśnieniowa |
Puradisc PVDF |
AOAC 2012.10 |
Witamina E |
Preparaty dla niemowląt |
HPLC |
Membrany nylonowe 0.45µm |
AOAC 2012.10 |
Witamina A (palmitynian retinylu) i jej octan |
Preparaty dla niemowląt |
HPLC |
Membrany nylonowe 0.45µm |
AOAC 2012.15 |
Jod (w produktach mlecznych) |
Preparaty dla niemowląt |
ICP-MS |
Puradisc GD1 |
AOAC 2012.16 |
Kwas pantotenowy |
Preparaty dla niemowląt |
UHPLC-MS/MS |
Grade 597 1/2 |
AOAC 2012.22 |
Witamina C |
Preparaty dla niemowląt |
HPLC-UV |
Grade 597 1/2 |
AOAC 2016.02 |
Biotyna |
Preparaty dla niemowląt |
HPLC-UV |
GF/A |
AOAC 2016.05 |
Witamina D |
Preparaty dla niemowląt |
LC-MS |
Puradisc 13 PTFE. 0.2µm |
AOAC 900.02 |
Popiół |
Chałwa pistacjowa |
Grawimetria |
Grade 41 |
AOAC 900.02D |
Popiół rozpuszczalny w kwasie |
Pasta daktylowa |
Grawimetria. obliczeniowo |
Grade 41 |
AOAC 920.03 |
Azot w aminokwasach |
Sos rybny |
Oznaczanie formaldehydu metodą miareczkową |
Grade 2 |
AOAC 920.04 |
Azot w aminokwasach |
Sos rybny |
Oznaczanie formaldehydu metodą miareczkową |
Grade 2 |
AOAC 920.39C |
Tłuszcz surowy |
Odtłuszczona mączka kukurydziana i grys kukurydziany |
Grawimetria (ekstrakcja eterem) |
Gilzy celulozowe |
AOAC 920.39C |
Tłuszcz surowy |
Mąka z prosa perłowego |
Grawimetria (ekstrakcja eterem) |
Gilzy celulozowe |
AOAC 920.39C |
Tłuszcz surowy |
Mąka z sorga |
Grawimetria (ekstrakcja eterem) |
Gilzy celulozowe |
AOAC 920.39C |
Tłuszcz surowy |
Ziarna sorga |
Grawimetria (ekstrakcja eterem) |
Gilzy celulozowe |
AOAC 920.39C |
Tłuszcz surowy |
Całe i obłuszczone ziarna prosa perłowego |
Grawimetria (ekstrakcja eterem) |
Gilzy celulozowe |
AOAC 920.39C |
Tłuszcz surowy |
Śruta kukurydziana |
Grawimetria (ekstrakcja eterem) |
Gilzy celulozowe |
AOAC 920.44 |
Skrobia |
Mąka z sago |
Grawimetria |
Grade 52 |
AOAC 920.80 |
Tłuszcz mleczny |
Czekolada i produkty czekoladowe |
Miareczkowanie/Destylacja |
Grade 589/2 |
AOAC 924.53 |
Kwasowość |
Chałwa pistacjowa |
Miareczkowanie |
GF/B |
AOAC 925.41B |
Tłuszcz mleczny |
Membrany RC. 0.45µm |
Miareczkowanie/Destylacja |
Grade 589/2
|
AOAC 934.06 |
Wilgotność |
Daktyle |
Grawimetria (piec próżniowy) |
GF/B |
AOAC 934.06 |
Wilgotność |
Suszone morele |
Grawimetria (piec próżniowy) |
GF/B |
AOAC 934.06 |
Wilgotność |
Pasta daktylowa |
Grawimetria |
GF/B |
AOAC 934.06 |
Wilgotność |
Pasta daktylowa |
Grawimetria |
GF/F |
AOAC 939.05 |
Kwasowość tłuszczu |
Mąka pszenna |
Miareczkowanie |
Gilzy celulozowe |
AOAC 939.05 |
Kwasowość |
Mąka z sago |
Miareczkowanie |
Grade 2V |
AOAC 944.12 |
Kwas foliowy |
Produkty spożywcze specjalne |
Mikrotesty biologiczne |
Grade 2 |
AOAC 944.13 |
Nikotynamid w mlecznych produktach spożywczych |
Produkty spożywcze specjalne |
Mikrotesty biologiczne |
Grade 41 |
AOAC 945.34 |
Tłuszcz mleczny |
Czekolada i produkty czekoladowe |
Miareczkowanie/Destylacja |
Grade 589/2 |
AOAC 945.38F |
Tłuszcz surowy |
Odtłuszczona mączka kukurydziana i grys kukurydziany |
Grawimetria (ekstrakcja eterem) |
Gilzy celulozowe |
AOAC 945.38F |
Tłuszcz surowy |
Mąka z prosa perłowego |
Grawimetria (ekstrakcja eterem) |
Gilzy celulozowe |
AOAC 945.38F |
Tłuszcz surowy |
Mąka z sorga |
Grawimetria (ekstrakcja eterem) |
Gilzy celulozowe |
AOAC 945.38F |
Tłuszcz surowy |
Ziarna sorga |
Grawimetria (ekstrakcja eterem) |
Gilzy celulozowe |
AOAC 945.38F |
Tłuszcz surowy |
Całe i obłuszczone ziarna prosa perłowego |
Grawimetria (ekstrakcja eterem) |
Gilzy celulozowe |
AOAC 945.38F |
Tłuszcz surowy |
Śruta kukurydziana |
Grawimetria (ekstrakcja eterem) |
Gilzy celulozowe |
AOAC 945.74 |
Kwas pantotenowy/produkty modyfikowane |
Produkty spożywcze specjalne |
Mikrotesty biologiczne |
Grade 41 |
AOAC 950.49 |
Popiół |
Wiórki kokosowe |
Grawimetria |
Grade 41 |
AOAC 950.85N |
Krzemionka (koloidalna. krzemian wapnia) |
Produkty spożywcze o niskiej zawartości sodu |
Grawimetria |
Grade 40 |
AOAC 955.04D |
Białka |
Produkty z białka sojowego |
Miareczkowanie. Analiza Kjeldahla |
Łódeczki wagowe Kjeldahla |
AOAC 955.04D |
Białka |
Produkty z białka roślinnego |
Miareczkowanie. Analiza Kjeldahla |
Łódeczki wagowe Kjeldahla |
AOAC 960.40 |
Miedź |
Masło |
Fotometria. ditiokarb |
Grade 41 |
AOAC 960.40 |
Miedź |
Produkty z tłuszczem mlecznym |
Fotometria. ditiokarb |
Grade 41 |
AOAC 961.14 |
Nikotynamid |
Produkty spożywcze specjalne |
Kolorymetria |
Grade 2V |
AOAC 961.15 |
Witamina B6 |
Produkty spożywcze specjalne |
Mikrotesty biologiczne |
Grade 40 |
AOAC 963.15 |
Tłuszcz |
Kakao (w kakao) |
Grawimetria (ekstrakcja Soxhleta) |
Gilzy celulozowe 33 x 80mm |
AOAC 963.15 |
Tłuszcz |
Chałwa pistacjowa |
Grawimetria |
Gilzy 33 x 80mm |
AOAC 963.15 |
Zawartość lipidów |
Tempe |
Grawimetria (ekstrakcja Soxhleta) |
Gilzy 33 x 80mm |
AOAC 965.33 |
Liczba nadtlenkowa |
Produkty z tłuszczem mlecznym (bezwodny tłuszcz mleczny) |
Miareczkowanie |
Grade 4 |
AOAC 967.21 |
Kwas L-askorbinowy (jako dodatek) |
Soki owocowe i nektary |
Metoda indofenolowa |
Grade 2V |
AOAC 967.21 |
Witamina C |
Produkty spożywcze specjalne |
Kolorymetria (dichloroindofenol) |
Grade 2V |
AOAC 967.22 |
Witamina C (kwas dehydroaskorbinowy i askorbinowy) |
Soki owocowe i nektary |
Mikrofluorometria |
Grade 2V |
AOAC 967.22 |
Witamina C |
Produkty spożywcze specjalne |
Mikrofluorometria |
Grade 2V |
AOAC 970.59 |
Naturalne aubstancje stałe rozpuszczalne zawarte w pomidorach |
Przetworzone koncentraty pomidorowe |
Refraktometria |
Grade 2V |
AOAC 970.59 |
Substancje stałe rozpuszczalne zawarte w pomidorach |
Przetworzone koncentraty pomidorowe |
Refraktometria |
Grade 2V |
AOAC 970.65 |
Ryboflawina |
Produkty spożywcze specjalne |
Fluorometria |
Grade 41 |
AOAC 971.33 |
Zanieczyszczenia mineralne (piasek) |
Niektóre warzywa w puszkach |
Grawimetria |
Grade 41 |
AOAC 971.33 |
Zanieczyszczenia mineralne |
Truskawki w puszkach |
Grawimetria |
Grade 41 |
AOAC 971.33 |
Zanieczyszczenia mineralne |
Ogórki kiszone |
Grawimetria |
Grade 41 |
AOAC 971.33 |
Zanieczyszczenia mineralne (piasek) |
Przetworzone koncentraty pomidorowe |
Grawimetria |
Grade 41 |
AOAC 971.33 |
Zanieczyszczenia mineralne |
Szybko mrożone owoce i warzywa: jagody. por i marchew |
Grawimetria |
Grade 41 |
AOAC 973.28 |
Sorbitol |
Rodzynki |
Chromatografia gazowa |
Gilzy celulozowe |
AOAC 973.31 |
Azotyny. sól potasowa i/lub sodowa |
Wołowina w puszkach |
Kolorymetria |
Grade 41 |
AOAC 973.31 |
Azotyny |
Gotowane peklowane mięso siekane |
Kolorymetria |
Grade 41 |
AOAC 973.31 |
Azotyny |
Szynka peklowana gotowana |
Kolorymetria |
Grade 41 |
AOAC 973.31 |
Azotyny |
Gotowana peklowana łopatka wieprzowa |
Kolorymetria |
Grade 41 |
AOAC 973.31 |
Azotyny. sól potasowa i/lub sodowa |
Mięso obiadowe |
Kolorymetria |
Grade 41 |
AOAC 975.36 |
Aflatoksyny |
Orzeszki ziemne (przeznaczone do dalszego przetwarzania) |
Detekcja minikolumnowa Romera |
Grade 4 |
AOAC 976.15 |
Kwas cytrynowy |
Ser |
Fotometria |
Grade 540 |
AOAC 977.13 |
Histamina |
Ryby i produkty rybne |
Fluorymetria |
Grade 2V |
AOAC 979.18 |
Aflatoksyny |
Orzeszki ziemne (przeznaczone do dalszego przetwarzania) |
Detekcja minikolumnowa Holaday-Velasco |
Grade 4 |
AOAC 983.16 |
Sorbiniany |
Przetworzone owoce i warzywa |
Chromatografia gazowa |
Grade 1 |
AOAC 984.13 |
Surowe białka |
Pasta gochujang |
Analiza Kjeldahla |
Łódeczki wagowe Kjeldahla |
AOAC 985.26 |
Całkowita zawartość ciał stałych |
Soki owocowe i nektary |
Oznaczanie grawimetryczne |
Bibuła do badania wilgotności |
AOAC 985.31 |
Ryboflawina |
Preparaty dla niemowląt |
Fluorymetria |
Grade 41 |
AOAC 985.32 |
Witamina B6 |
Preparaty dla niemowląt |
Mikrotesty biologiczne |
Grade 40 |
AOAC 985.34 |
Niacyna |
Preparaty dla niemowląt |
Mikrotesty biologiczne i turbidymetria |
Bezpopiołowe ścinki filtracyjne |
AOAC 985.35 |
Miedź |
Produkty spożywcze zawierające kazeinę |
Absorpcyjna spektrometria atomowa |
Bezpopiołowe ścinki filtracyjne |
AOAC 985.35 |
Miedź |
Serwatka w proszku |
Absorpcyjna spektrometria atomowa |
Bezpopiołowe ścinki filtracyjne |
AOAC 985.35 |
Wapń |
Preparaty dla niemowląt |
Płomieniowa absorpcyjna spektrometria atomowa |
Bezpopiołowe ścinki filtracyjne |
AOAC 985.35 |
Cynk |
Preparaty dla niemowląt |
Płomieniowa absorpcyjna spektrometria atomowa |
Bezpopiołowe ścinki filtracyjne |
AOAC 986.13 |
Kwas cytrynowy (jako dodatek) |
Soki owocowe i nektary |
HPLC |
Membrany RC. 0.45µm |
AOAC 986.13 |
Kwas chinowy. jabłkowy i cytrynowy w napojach z soku żurawinowego i jabłkowego (jako składniki i dodatki) |
Soki owocowe i nektary |
HPLC |
Membrany RC. 0.45µm |
AOAC 986.27 |
Tiamina |
Preparaty dla niemowląt |
Fluorymetria |
Grade 41 |
AOAC 988.05 |
Zawartość białka |
Niefermentowane produkty sojowe |
Miareczkowanie. analiza Kjeldahla |
Łódeczki wagowe Kjeldahla |
AOAC 988.05 |
Zawartość białka |
Tempe |
Miareczkowanie. analiza Kjeldahla |
Łódeczki wagowe Kjeldahla |
AOAC 991.31 |
Aflatoksyny |
Orzeszki ziemne (surowe) |
Kolumny do chromatografii powinowactwa (Aflatest) |
Grade 2V |
AOAC 992.03 |
Witamina E |
Preparaty dla niemowląt |
HPLC |
Membrany Spartan RC |
AOAC 992.05 |
Kwas foliowy |
Preparaty dla niemowląt |
Mikrotesty biologiczne |
Grade 2V |
AOAC 992.07 |
Kwas pantotenowy |
Badania uzupełniające |
Mikrotesty biologiczne |
Grade 50 |
AOAC 992.24 |
Jod (w produktach mlecznych) |
Badania uzupełniające |
Ion-selective potentiometry |
Grade 541 |
AOAC 992.26 |
Witamina D (D3. preparaty mleczne dla niemowląt) |
Produkty spożywcze specjalne |
Chromatografia cieczowa |
Membrany Spartan RC. 0.45µm |
AOAC 993.05 |
Kwas jabłkowy (jako dodatek) |
Soki owocowe i nektary |
Oznaczanie enzymatyczne i HPLC |
Membrany RC. 0.45µm |
AOAC 993.05 |
Oznaczanie zawartości kwasu L-jabłkowego w całkowitym kwasie jabłkowym w sokach jabłkowych |
Soki owocowe i nektary |
Oznaczanie enzymatyczne i HPLC |
Membrany RC. 0.45µm |
AOAC 993.17 |
Aflatoksyny |
Orzeszki ziemne (surowe) |
Chromatografia cienkowarstwowa |
Grade 2V |
AOAC 993.20 |
Zawartość jodu (IV) |
Nierafinowane masło shea |
Miareczkowanie Wijsa |
Grade 541 |
AOAC 993.20 |
Zawartość jodu (IV) |
Określone tłuszcze zwierzęce |
Miareczkowanie Wijsa |
Grade 541 |
AOAC 993.20 |
Zawartość jodu (IV) |
Określone oleje roślinne |
Miareczkowanie Wijsa |
Grade 541 |
AOAC 993.20 |
Zawartość jodu (IV) |
Oliwa z oliwek i oliwa z wytłoczyn z oliwek |
Miareczkowanie Wijsa |
Grade 541 |
AOAC 993.27 |
Odchody ssaków |
Kminek |
Detekcja enzymatyczna |
Grade 1 |
AOAC 993.27 |
Odchody ssaków |
Tymianek |
Detekcja enzymatyczna |
Grade 1 |
AOAC 993.27 |
Odchody ssaków |
Czerny. biały i zielony pieprz |
Detekcja enzymatyczna (dla pieprzu ziemnego) |
Grade 1 |
AOAC 994.11 |
Oznaczanie kwasu benzoesowego jako markera w soku pomarańczowym |
Soki owocowe i nektary |
HPLC |
Puradisc TF. 0.45µm |
AOAC 995.03 |
Kapsaicyna |
Pasta gochujang |
HPLC |
Membrany Spartan RC |
AOAC 995.05 |
Witamina D |
Preparaty dla niemowląt |
HPLC-UV |
Membrany Spartan RC |
AOAC 995.06 |
Kwas D-jabłkowy w soku jabłkowym |
Soki owocowe i nektary |
HPLC |
Membrany RC. 0.45µm |
AOAC 995.16 |
β-(1-3)(1-4)-D-glukany |
Produkty spożywcze ogólnie |
Analiza enzymatyczna |
Grade 41 |
AOAC 996.16 |
Selen |
Preparaty dla niemowląt |
Płomieniowa Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna z techniką generacji wodorków (HGAAS) |
Grade 1 |
AOAC 997.08 |
Fruktany (oligofruktozy. inulina. hydrolizowana inulina. polifruktozy. fruktooligosacharydy) |
Produkty spożywcze ogólnie |
Analiza enzymatyczna i HPAEC-PAD |
GF/F |
AOAC 999.03 |
Fruktany (oligofruktozy. inulina. hydrolizowana inulina. polifruktozy. fruktooligosacharydy) |
Produkty spożywcze ogólnie |
Analiza enzymatyczna i kolorymetryczna |
Grade 1 |
AOAC 999.05 |
Naryngina i neohesperydyna |
Sok pomarańczowy |
HPLC |
GD/X Nylon 25mm 0.45µm |
AOAC 999.14 |
Cholina |
Preparaty dla niemowląt |
Analiza enzymatyczna i kolorymetryczna |
Grade 2 |
AOAC 999.15 |
Witamina K |
Badania uzupełniające |
HPLC z kolumną C30 do oddzielenia izomerów cis- i trans- |
Membrany RC. 0.45µm |